Kisah Zaman Tok Kadok

2 09 2010

Kalau ikut istilah tempat aku, zaman Tok Kadok ni merujuk kepada zaman purbakala.

Yakni zaman lampau yang sudah agak lama, boleh jugak masuk dalam kategori zaman Jepun.

Tak sangka lah, setelah apa yang berlaku, sesudah melepasi tahap zaman Tok Kadok, masih ada lagi susuk yang masih lagi tidak berpuas hati dengan diri aku (mungkin?). Come on lah, benda tu dah lama pun berlalu & orang mungkin sudah lupa.

Aku pun sudah move on & cukup berbahagia dengan kehidupan sekarang. Kata orang puteh “GROW UP PLEASE!”. Jangan la masih jadi macam budak-budak lagi. Anda sendiri dah dewasa, dah besar, dah layak jadi mak pak orang pun. Tolong lah bersikap profesional & matang ok.

Sia-sia je belajar tinggi-tinggi tapi hati masih lagi banyak mempunyai persepsi negatif & selalu berprasangka burok dengan orang lain.

Ini kan bulan puasa, bulan Ramadhan, bulan mulia. Bersihkan hati tu dulu ya

Maaf sebab terpaksa lepas geram kat sini

p.s: Rasanya sebelum ni dah ada entry yang macam ni kot?


Actions

Information

3 responses

2 09 2010
cik puan muda ima

penatnyer kalau sentiasa ada perasaan tak senang dan dengki dlm hati.. kalau sentiasa nak kenang2 kisah zaman tok kadok dan masih berdendam iri hati, takkan kemana pun.. buat tambah kedut kat muka jer.. kan lebih mudah kalau dilepaskan ataupun saling memaafkan..

2 09 2010
duakupang

Tu lah, I rest my case… chewahh!

17 09 2010
rina

wah.. jeno emo ni.. sian jeno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: