Masih Ada Lagi

28 03 2010

Dah lama gila rasanya aku tak update blog ni. Balik-balik nanti alasan busy jugak. Memang dah takde alasan lain gamaknya kot. Sepatutnya semakin aku busy, semakin banyak perkara yang aku boleh coretkan dalam blog dua kupang aku ni. Tetapi malangnya itu tak berlaku disebabkan ada masalah-masalah lain.

Pertamanya, masalah daripada segi speed blog WordPress ni sendiri. Sebelum-sebelum ni aku pernah jugak cuba nak bukak untuk update, tapi bila nak bukak satu page atau daashboard je dah makan masa dekat 10 minit apa ke jadahnya? Terus hilang mood aku nak menaip.

Lain daripada tu perkara yang menghilangkan mood ialah bila aku dah taip, tiba-tiba tak dapat nak save sebabkan page loading yang maha perlahan (rujuk masalah pertama tadi) kemudian bila aku refresh balik, apa yang aku taip tadi semuanya dah hilang ditelan gelombang.:mad:

Dulu-dulu speed untuk WordPress ni agak laju sedikit disebabkan aku ada install program Gear. Tapi lepas program Gear tu ada sikit clash dengan Mozilla Firefox yang aku guna ni, maka terpaksa lah aku uninstall Gear tersebut. Terus lembab macam siput sedut.

Tapi hari ni aku rasakan speed agak memuaskan selain daripada rasa bosan yang menyelubungi diri, aku merasa terpanggil untuk mencoret sedikit di blog yang semakin kesawangan ini😆

Aku pun tak tau semenjak dua menjak ni banyak widget aku yang takde kemaskini. Aku ada Twitter, Flickr dan Fofopages (termasuk lah blog ni) namun semuanya makin lama makin menunjukkan tahap kesawangan. Jangan khuatir, aku takkan sama sekali bersara dari benda-benda sebegini. InsyaAllah bila ada masa nanti aku akan mengemaskini apa yang patut.

OK, takat ni je dulu, nanti ada motivasi lain untuk menulis aku tulis le lagi😆


Actions

Information

2 responses

29 03 2010
rina

mende ntah… org xdo tenet pun bleh update…kikikiki

29 03 2010
duakupang

Eleh, update la sangat. Bila kali terakhir update? Sepuluh tahun lepas?😆

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: