Cari Apa Tu?

15 04 2009

Kali ini coretan aku adalah berkenaan tentang carian

Semua orang suka mencari. Cari maklumat, awek, barang dan pelbagai lagi.

Namun keputusan carian itu bergantung kepada tahap usaha anda samada gigih atau tidak.

Tetapi apa yang aku nak kongsikan di sini ialah carian yang menyebabkan orang-orang terdampar ke blog aku

Aku tak pasti penggunaan pada blogger.com tetapi bagi wordpress, fungsi untuk statistik di sini amatlah memuaskan. Medium wordpress pada hakikinya menyediakan data untuk statistik blog tanpa memerlukan kita install widget tambahan. Contoh seperti bilangan pengunjung, top posts & pages, top clicks dan juga search engine terms.

Fungsi Search Engine Terms ini lah yang menarik perhatian aku sebenarnya.

Di sini aku kongsikan keyword yang menyebabkan pelayar terkandas ke laman aku😆

cari-apaMacam-macam yek yang di cari oleh orang kan? Kadang-kadang aku ketawa sendiri dibuatnya. Lain kali aku akan membuat ulasan pula berkenaan apa yang dicari🙂

p.s: pembaca blog aku pasti membuat carian yang bermanfaat. Sekadar berfikir positif:mrgreen:


Actions

Information

13 responses

15 04 2009
kek_lapis nyaman

aku terkandas & terdampar kt blog ni sebab satu je..entry yg ko buat bkn satu mksud je..tp byk mksud..cthnya..ah..ko cari la sendiri guna search engine ko tu..hahahahah

15 04 2009
duakupang

Haippp… apa yang ko carik tu? Boleh aku tau😈

15 04 2009
encek akta

ini tak adil.. kat blogspot takde.. haih

15 04 2009
duakupang

Blogspot kena tambah widget baru la, rasanya ada, tapi aku dah lupa nama

15 04 2009
Isis

aku carik resepi..
pastu aku gamba topher..ekekeke

15 04 2009
duakupang

Resepi Tropher Masak Merah ke?😆

15 04 2009
zamie

huhu.. klu pakai blogspot mmg kena pakai widget seperti feedburner..

cube ko post pasal isu sex.. sure ramai orang terbukak page ko jeno.. hoh!!

15 04 2009
duakupang

Nanti aku pos pasal isu yang berkenaan, dah ada tapi aku save dalam draft dulu😛

15 04 2009
Tasha

hoh bestnya bila bleh tau. bleh gelak sekali

16 04 2009
duakupang

Cuba install Google Analytics untuk blogspot rasanya banyak features yang menarik seperti ini

16 04 2009
NashaAjis

ramai gak yg mencarik2 aku kt blog ko nih…adoi..mane aku nak larikk lepas ni jeno??? ilang laa keprivasian aku pasnih…

16 04 2009
duakupang

Ko jangan tak tau, dalam blog aku thread Nasha Ajis adalah top clicks dan jugak top searches.

17 04 2009
Bodyc

Hi,
Interesting, I`ll quote it on my site later.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: