Bukit Nikmat

25 03 2009

bukit

Nyaman dan hangat

Sebuah bukit, nikmat

Dua bukit, padat

Kena sekali terus lekat


Actions

Information

18 responses

26 03 2009
kek_lapis nyaman

nape aku sengih2 bc entry ni erk..mcm sesuatu je…hehehee

26 03 2009
duakupang

Kek Lapis,
Sengih sengih ada makna tu….๐Ÿ˜ˆ

26 03 2009
mama

ayooo…manyak nekmat woooo….

bak spinggan!!!!

26 03 2009
duakupang

Mama,
Nikmat yang tidak terkata. Hebat dan woww!

26 03 2009
Tasha

lapar la jeno.
tp syg aku xleh mkn bnda keras.
susah nak mengunyah.

*suffer*

26 03 2009
duakupang

Kesian kamu…
Lagipun tak elok makan benda keras.
Tak baik untuk sistem penghadaman.
Makan je lah bubur nasi untuk sementara waktu

26 03 2009
rina

xelok makan nasik lemak.bekolestrol..larikkkkkkkk

26 03 2009
duakupang

Aku makan nasik lemak yang takde kolesterol. Nasik lemak yang banyak protein๐Ÿ˜ˆ

26 03 2009
kek_lapis nyaman

hahahaha…nasi lemak erk..kuning la korg nih…hahahhaa

26 03 2009
duakupang

Kan gambar nasik lemak tu. Bukan nasi dagang atau nasi goreng kan

26 03 2009
rina

ape la..nasik lemak yg tu pun penuh ngn lemak2..jeno ni..lompang kang..cume bezenye nasik lemak sambal sotong ke peparu,..wahahah

26 03 2009
duakupang

Saya suka nasik lemak yang bersantan. Taruk kacang 2 butir sahaja.
Hahaha!

27 03 2009
rina

itu nasik lemak kosong la erk?sedap ke??
maybe kacang tu xberkualiti….larikkkkkkkkkkkkkk

27 03 2009
kechik

heh. this entry could make people hungry… or horny. or both.. at the same time.

for me.. hungry la. ko sajaaaa jee!!

27 03 2009
duakupang

Entry ni aku buat khas sempena Pilihanraya Kecil di Bukit Gantang dan Bukit Selambau lah

Mungkin lepas ni entry berkenaan batang pulak. Nasib baik Bukit Lanjan belum lagi
๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

27 03 2009
j M

ahahahaha… aku hanya mampu ketawaa

27 03 2009
duakupang

Ko kan memang suka gelak JM, ketawa penawar duka๐Ÿ™‚

28 03 2009
Matjerry

Pasal cerita Bukit Nikmat nie.. di pahang lain ceritanyer, Di daerah Jerantut, dimana daerah yang paling terkenal diseluruh dunia bagi pelancong pencita alam seperti National Geografi yang baru-baru aku terjumpa KRU dia orang di bandar jerantut untuk siap bersedia untuk membuat liputan tentaANG National Park Malaysia., Discouvery Channel pun pernah turun kat sini. Didaerah ni ada tempat yang bernama Bukit Nikmat di Kawasan Mukim Pulau Tawar, Pulau Tawar merupakan kampung kelahiran Mat Kilau, iaitu pejuang Tanah Melayu Untuk bebas daripada penjajah. Suasan kampungnya memang best dipinggir tebing Sungai Pahang. Disini juaga terdapat sebuah gua yang bernama gua Kota Gelanggi yang dimana P’Ramli buat pertapaan untuk mendapat ilmu kebalnya dalam cerita semerah padi dan kemudia derhaka kepada ibunya lalu ditelan bumi akaibat doa seorang ibu. kesiaannn

sekarang untuk sampai ke taman negara tak susah, tak perlu pacuan empat roda, kereta biasapun boleh samapi. jalan dah highway tapi masih mengekalkan keaslian tamanya. kalau nak naik botpun boleh, naik dari kuala tembeling ambil masa 3 jam. ikut sukerlah..

kl lah cuti-cuti malaysia…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: