Aku Benci

14 01 2009
Gambar oleh Zafiq Blindgraphique

Gambar oleh Zafiq Blindgraphique

Aku Benci

Pabila aku sendiri, tiada teman menemani

Tiada tempat mengadu, perihal rontaan diri

Sunyi sepi ibarat mati

Aku Benci

Dirundung beban tidak berpenghujung

Hati runsing bagai dilambung

Bagaikan onak  yang perlu diharung

Aku Benci

Kebahagiaan seketika direntap habis

Harapan menggunung terasa dikikis

Belum sempat terasa manis

Aku Benci

Perasaan dulu berulang kembali

Tiada titik noktah abadi

Hanya hati tulus yang suci

Jangan Benci

Tanam rasa cinta

Semai rasa kasih

Hanya hati tulus suci

Yang berkekalan abadi

p.s: Tuhan kirimkanlah aku, Kekasih yang baik hati, Yang mencintai aku, Apa adanya…


Actions

Information

30 responses

14 01 2009
Joy

ku fikir kau benci pada aku.. ekekkekeee

kita bertemu untuk berpisah kerana hikmahnya…

seperti aku dan nail polish ku yg warna pink itu yg telah hilang.. ai carik bagai nak gila.. tak jumpa2.. hikmahnye adalah supaya tak pakai senang nak solat.. huhuhuhuhuuu

HIKMAH tu..

14 01 2009
duakupang

@ Joy – beli je nail polish yang lain

14 01 2009
Isis

Joy, aku pun nak beli nail polish yg baru..huhu..

encik dua kupang,
aku jua seperti kamu, tidak menggemari perjalanan hidupku..

14 01 2009
MoOn

Not only u dear..mee too..reality ni x seindah yg disangka..

“Tuhan Kirim kan aku kekasih yg baik hati, dan mencintai aku apa adanya”

i’ve been waiting for this man my whole life..bila la mau ketemu…

14 01 2009
Aida

Kenapa aak?
Putos chinta lagi ke?

14 01 2009
duakupang

Belum putus dan baru bercadang nak berchinta tapi ada sedikit komplikasi

14 01 2009
rina

saba la wahai bakal somi mithali…
klu tertulis die jodoh awak, xbleh la die nk larik..
bagi la die mase ntuk trime awak..
tokozut la tu..
kasi die can, kasi die mase…
Insyaallah..
die xkan lari mane la..

15 01 2009
ajue

“Tuhan Kirim kan aku kekasih yg baik hati, dan mencintai aku apa adanya”

sangat suka sama lagu ituew….

15 01 2009
duakupang

@ajue – kena lah selalu berdoa untuk yang terbaik🙂

15 01 2009
neesa

hmmm kekasih…….

waaaaaa……kita serupa………
kekasih ku skrg hnyalah allah yg esa…
kembali kepadanya….mudah-mudahan ditenteramkan jiwa dan di mudahkan jodoh….

15 01 2009
j M

jangan pernah serik utk bercinta..

kerna bercinta itu indah dan mengasyikkan

ecewahhh…

bermain dgn masa demi mengejar sesuatu adalah amat menyakitkan
just releks.. biarkan masa tu berjalan .. sementara itu..enjoy je..

Bagi ruang kepada si dia menerima kamu seadanya…

15 01 2009
duakupang

@ neesa – baru nak beri komen ya? oh silent reader kan.. Hahaha

@ JM – terima kasih atas nasihat pandangan awak. Saya amat hargainya

15 01 2009
rina

gwe komen jeno xlayan..majuk ler..ahaha

15 01 2009
duakupang

@ rina – InsyaAllah aku akan lakukan yang terbaik & termampu. Aku tak pernah menjadikan apa pun sebagai alasan.🙂

15 01 2009
ajue

sunyi itu indah sepi itu mati…
theres a big different between them.
betul x?
nobody want to be left alone….
alone itu satu penyeksaan

i hate loneliness.
hehe

15 01 2009
duakupang

Sendiri itu indah, namun berdua itu lebih baik

15 01 2009
Guess??

xpe la u…klu ade jodoh u dgn die u akn dgn die jugak la..
i akn doakan u bahagia nanti…
AMin..

15 01 2009
Guess??

eh u jgn pening2 la…
i kan ade….hahahahah…

15 01 2009
duakupang

Ya, Cik Y.R, terima kasih kerana sudi menjenguk blog ini🙂

15 01 2009
Guess??

perjalanan idup u masih panjang lagi kan…
so lalui ape yg ade depan mata k…
xpayah nk sedih2 k…

15 01 2009
Guess??

sape cik Y.R itu????

16 01 2009
al

jangan benci2, nanti lama2 suka

16 01 2009
NashaAjis

bukankah ko dh ketemu sama sang kekasih ati wahai cik dua kupang..??

17 01 2009
duakupang

@ NashaAjis – yang terindah tu hanya sementara bak lagu Erra Fazira

19 01 2009
Tasha

gdluck jeno!
kalo dah jodoh tak ke mana.
selalu yang susah tu la yang bahagia.

19 01 2009
duakupang

Ye ke? Tapi aku dah macam malas nak mengharap apa-apa lagi. Cinta itu tak boleh dipaksa kan

20 01 2009
Guess??

buat mase ni bersabo ajela yek jeno…
bg die mase yek…

21 01 2009
zafiq "blindgraphique"

laa… ingat sapa la dua kupang nih.. nice poem!

http://zarfique.fotopages.com

21 01 2009
zafiq "blindgraphique"

jom beli camera dslr.. pastu kita gi snap2x.. cara begini agak berkesan untuk melupakan sesuatu yang sering bermain dipikiran.. apa kata survey??

21 01 2009
duakupang

@ zafiq – jangan cuba meracun. Hahaha. Nak beli la ni. Sabarrrr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: