Gatal Tangan

17 12 2008

Sejak dulu lagi tangan aku ni memang gatal dan suka menggatal. Kali ini, tangan aku gatal untuk snap gambar secara rambang. Mana-mana gambar atau pemandangan yang menarik, pasti aku akan abadikan di dalam handphone aku. Kadang-kadang sampai aku sendiri pun lupa gambar-gambar yang pernah aku snap.

Bila aku check balik gallery. “Eh, bila masa pulak aku tangkap gambo ni?”. Tapi di sini aku kongsikan bersama sedikit dahulu untuk tatapan bersama. Tangan aku pun dah gatal ni nak menaip entry yang tak senonoh ni.

Kompleks Yik Foong, Ipoh

Lokasi: Kompleks Yik Foong, Ipoh

Gambar di atas ada tarikan tersendiri pada aku. Dialog-dialog yang aku bayangkan

“Welcome to Fook Mei…”

“Where are you going mate? I wanna go to Fook Mei”

“Alah ayang… jom lah kita pegi Fook Mei, best kat situ… nyaman je rasanya”

“Apa la barang kat kedai ni mahal sangat. Fuck You!!!. Helloooo…. its Fook Mei ok”

OK, seterusnya pula.

metal

Lokasi: Brothers Kelana Jaya

Gambar ini mungkin akan disalaherti sekiranya dijual di kampung-kampung sekitar Perak

“Haritu teman guna Metalkote… perghhh licin je rasanya. Sedap bebenor”

“Ate ni penamanya Metalkote ni yop? Ubat kuat ke?. Haaa… ni le ubat untuk jaga barang baik punya”

“Korok kamu jual menatang ni apa kehei nya? Ni kote-kote ni penamanya? Aku makan tongkat Ali udah le yopp. Keras macam metal juge”

“Pakcik pakei Metalkote ni, saya gerenti pakcik dapat rasa lain dari dulu. Piston tu makin sedap masuk. Jalan rasa licin jee.. Idak le semput-semput”

OK. Cukup la buat masa ni aku menguningkan fikiran kamu semua. Oh belum habis lagi.

Ada lagi satu gambar aku tujukan untuk Rina Budiyanti sebagai hadiah Happy Belated Birthday beliau

Pejabat Digilogic Sdn Bhd

Lokasi: Pejabat Digilogic Sdn Bhd

Aku agak mesti Rina akan berkata sedemikian

“Lompang kang”

“Eiii… geli lah cicak tu… nak kono lompang??”

“Ngok ngek punya duakupang, lompang kang?”

“Ni nak kono anta report ni, siap lahh”

p.s: Happy Belated Birthday dan jangan marah-marah. Nanti cepat tua. Orang kaya, hensem dan bukan kaki perempuan tak minat orang tua🙂


Actions

Information

15 responses

17 12 2008
rina

shilako jeno ni….huwaaaaaaaa..nk muntah tgk cicak mengong tu..

ni bukan tahap lompang den bagi, sekeh kose kudo den bg..

ni nk ckp ngn ein rejek ni…larikkkkkkkkkkkkkkkkk

btw, meaceh de entri tersolit namo den..wlupun da seminggu ari itu berlalu..
meaceh jugek ngn sushi..
eh jom sushi..

buang la cicak tu..siyes ,nk muntah ni…

17 12 2008
al

kalo la ade metalkote btul2.. haha

17 12 2008
duakupang

@ al – Adalah. Imagine Colossus from X-Men bila dia transform ke mode organic steel.

http://en.wikipedia.org/wiki/Colossus_(comics)

17 12 2008
MaszLaVista

tibe2 aku berpikiran kuning setelah melihat pic metalkote tuh..kenapa aku berpikiran kuning?
haa..itulah yg kite x tau yer..

17 12 2008
kek_lapis

Kote…hiks..hihihi..metalKote(ada ke?)hikss…bertambah kuning dh..hahahaha

18 12 2008
Tasha

metalkote!
hahhaha…
mkn tongkat ali pun dh keras cm metal..hahha

metalkote…metalkote…

18 12 2008
Tepung

jangan gatal kote sudah… hahaha…

18 12 2008
MaszLaVista

aku rase sume berminat tentang kote tu..eh silap..metal kote

18 12 2008
duakupang

Minat ke? Nanti aku tengok berapa harganya, bagi hadiah harijadi untuk kereta Rina kan?

23 12 2008
gelimat

kat jb ader kedai nama “foo kie”, bile org dgr sure ternganga.. kekeke..

24 12 2008
MoOn

metalkote itu sgt memberangsang kan..wakakakaka

8 01 2009
kek_lapis

lamanya gatal tgn ni..

20 04 2009
Minister Of Mind

pasal fook mei tue…dah roper cite Austin Power : Goldmember je…

20 04 2009
duakupang

Itu sebab aku snap gambarnya. Mengingatkan aku pada Austin Power😆

“Your name is?”
“Fook Mi”
“Owh…behave!!”

LOL LOL

28 05 2009
fzy

Harharharharharharhar…best entry i guess.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: