Aduh Aduh Bibirku

12 12 2008

Berkumis tipis si hitam manis, tak jemu jemu ku memandangmu

leo

Penampilan yang mengecewakan pada aku dalam filem ini.

Aku mengharapkan garapan Ridley Scott kali ni lebih baik dari filem yang sebelum ni (Gladiator, Black Hawk Down, Kingdom Of Heaven). Tapi pada aku kali ni jalan ceritanya agak membosankan. Kisah yang berlatarbelakang dunia perisikan di Timur Tengah, kegiatan pengganas, bom sana dan bom sini. Tak lupa jugak bagaimana orang Islam sentiasa dilabelkan sebagai pengganas.

Eh kenapa pulak Ridley Scott ni asyik buat filem melibatkan perang antara orang Islam je ni?

1. Black Hawk Down – kisah perjuangan tentera Amerika yang tersadai dan ditawan oleh rejim Mohamed Farrah Aidid

2. Kingdom Of Heaven – kisah perang Salib untuk merebut Jerusalem

3. Body Of Lies – kisah kegiatan pengganas tajaan Al-Saleem atas nama jihad

Lakonan Leo kali ni agak ok jugak, cuma aku pada mulanya memikirkan agar kualiti filem ni sama macam lakonan beliau sebelum ni (Catch Me If You Can, Blood Diamond, What’s Eating Gilbert Grape). Tapi akhirnya takda apa yang menarik pun. Aku rasa tahap yang sama menonton filem XXX je. (lakonan Vin Diesel, bukan filem biru ok).

Next? The Transpoter 3. Aku minat jugak dengan Jason Statham ni sebab accent British beliau


Actions

Information

5 responses

13 12 2008
rina

jeno ar salah..ade ke ajak tgk body of lies..
tp die ni hemsem sgt kt romeo n juliet ngn titanic.. itu je cite die sy tgk..hahahaha

13 12 2008
duakupang

Titanic tak pernah tengok habis pun, baru separuh cerita aku mesti tertidur

13 12 2008
NashaAjis

mencik dowh aku tgk citer nih..dh laa kene sound ngan mat salleh 2 ekor dlm cinema tuh

14 12 2008
Mohd Mazri Md YAssin (MatjerrY)

Dulu mase arwah ayah aku dulu.. dia selalu cerita Sang Kelembai yang ada dekat sebuah Gua Yang ada dekat pahang nie. Penceritaan daripada arwah ayah aku dengan penuh gaya tersendiri dan dengan penuh emosi membuat aku lena tidur sambil bermimpi Sang Kelembai tu..nak tau Sang Kelembai nie aper…

Sang kelembai nie adalah Makhluk yang berbulu lebat seperti Big FOOT. Dia nie hidup kesunyian tanpa kawan dan orang tak suke kawan dengan dia…sebabnyer… hahahaha cuber teka…hahh pandai pun adik-adik sekelian. yelah saper nak kawan dengan dia nie.. bulu banyak.. tak pakai seluar pulak tu…nampak anu dia yang tak sunat tu.. hishh tak malu betul..tapi nsib baik dia boleh cover ngan bulu yang panjang tu.. hehehe… bagus jugak dia tak pernah [potong bulu tu… tapi itu tak penting..yang lebih membuatkan orang tak suker berkawan dengan Sng kelembai nie adalah sperti berikut

a) Bila orang tegur dia..akan menjadi keras sepeerti batu si penegur itu
b) bila dia tegur orang.. maka jadik lah keras sperti batu orang itu..

maka kesimpulan yang boleh dibuat…tidak wujud situasi nak berkawan tu… kan payah namernyer tu.. Sang Kelembai nie pulak..yang dok menuntut ilmu giler ni aperhalll..sampai tegur semutpun semut tu keras membatu…ceh tak guner langsung…

tapi aper-aperpun arwah ayah aku jugak yang best buat cerita….tiap-tiap malam aku nak dia citer pasal Sang Kelembai tu..Nanti aku citer pulak pasal [pak gendut perut buncit pulak yer…pasti best gerentiiiiii

14 12 2008
duakupang

Sang Kelembai bukan banyak cerita kat Perak ke? Tak tau pulak aku di Pahang ada Sang Kelembai jugak. Menarik ni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: