Hadoi ~ Part II

1 12 2008

Semalam kereta aku kena langgar. Tertanggal bumper. Mamat naik motor tu dah himpit kereta aku kemudian pedal stand motor dia tersangkut kat bumper kereta aku. Lepas tu terus blah angkat tangan menyalahkan aku pulak. Padahal dia yang himpit. Aku nak kejar dia, jalan jem pulak.

Aku doakan semoga motor kau kena curi. Padan muka


Actions

Information

12 responses

1 12 2008
Joy

kalo aku.. dalam keta tu jugak aku akan kata.. “takpe sabau.. jap lagi mampos ko eksiden”.. huhuhuhu

1 12 2008
duakupang

@ Joy – dalam hati memang doa macam tu pun

1 12 2008
Tepung

aduii.. tka hensem dah vios tuh, caner nak race ngan honda ke bagan lalang ni? hahaha..

1 12 2008
duakupang

@ Tepung – takpe nanti aku pinjam Kelisa Hello Kitty

1 12 2008
ISIS

Apa race2 ni..

Apsal ko tak kejar mamat tu wei..ekekekee

1 12 2008
duakupang

@ ISIS – jalan jem la masa tu. Nak kejar macam mana?

1 12 2008
rina

hahahahahhaah
nangih la jeno…
oit, bukan awak doakan die mandul ke?

1 12 2008
duakupang

Yang tu doa dalam hati je

1 12 2008
mohd mazri md yassin

lah baru tertanggal bumper dah…macam-macam doa. Aku..kena langgar ngan bas mase parking. kena langgar ngan mamat rempit…lori tetiba undur belakang tak nampak orang.. tapi kiter doakan dia semoga panjang umur dah murah rezeki..kut-kut dia ingat kat aku..and belanjer makan ker..hehehe. Itulah hidup ini yer penuh dengan dugaan..itu belum kena masuk mahkamah sebab buatan orang…nyesal kau tak sudah.

tuhan punyer kuase kan…terima dengan redorrrrr. Ader orang makan pagi, ader yang tidak, ader orang makan nasik ayam di tengah hari, ader yang makan biskut ajer.. sungguh bertuah hidupmu..rezeki melimpah ruah..

sekian bisikan hati seorang kawan yang pernah mengalami dugaan sebagai hukuman tuhan…

nukilan
Matjerry

1 12 2008
duakupang

Amboii, panjangnya
Apa pulak kaitannya orang makan nasik ayam dengan langgar kereta aku? Hehe!
Iya aku redha, tapi alangkah baiknya kalau orang yang langgar aku tu berhenti kejap. Tunjukkan la bahasa sikit.
Ni tidak, sendiri salah lepas tu salahkan orang lain pulak, kemudian terus blah macam tu.
Tak ke kurang hasam namanya tu?

2 12 2008
rina

sy ckp kt shah awak doakan die mandul…mengekeh org tue tu gelak…
geli lak die

2 12 2008
duakupang

shah mano lak ni?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: