Hadoi

29 11 2008

Aku dalam plan nak pergi jumpa sambil minum sambil borak-borak dengan taiko, Isis dan Joyah. Sakit perut la pulak.  Elok nak turun bawah flat aku. Lif pulak buat hal rosak. Kena lah turun naik tangga. Takpe senaman sekali sekala. Nasib baik aku berjaya jugak sampai ke Uptown. Tengah sedap-sedap borak, tiba-tiba hujan lebat bak memori daun pisang pulak.

Tapi kami teruskan jugak sesi borak + minum sampai hujan surut sedikit. Sampai rumah, dah lah basement parking kereta aku blackout pulak. Sungguh merbahaya. Nasib baik aku lelaki. Kalau aku perempuan ke, tak ke naya kalau kena ragut ke, rompak ke, rogol ke.

Waktu aku dah balik pun, lif masih jugak tak boleh digunakan. Panjat tangga lagi aku. Nasib baik flat aku di aras 2 je. Aku tak dapat nak membayangkan penduduk yang tinggal di aras 24 tu. Macam mana la korang panjat tangga? Aku yang panjat tangga dari basement nak sampai ke aras 2 pun lenguh kaki. Ini kan pulak nak sampai aras 24. Jenuh

Susah lah tinggal kat sini. Sewa memang lah agak murah, tapi kawasan kejiranan di sini memang tak begitu best pada aku. Tunggu lah kot ada rezeki aku pindah tempat lain yang lebih selesa.

Hmmm, sakit perut aku tak hilang-hilang jugak


Actions

Information

5 responses

29 11 2008
sifadi

3R tu skrg bukan kt pompuan jer..
laki pun kena..

huh sini smbg sal 3r lg.. ahahaa

*coco*

29 11 2008
seno

senam…jangan tak senam…3..3 lagiii….ekekek

29 11 2008
duakupang

@ sifadi – Tak rela i, you know…. Awww!

@ seno – Terima kasih sudi singgah. Sejak musin hujan ni, rejim senaman aku terbantut.

1 12 2008
Joy

kesian tandas uptown tuh.. punya la tak sudi zeno masuk sana.. ahahhhaa..

1 12 2008
duakupang

@ Joy – tandas dia bersih tau

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: